Aυτό το τεύχος περιέχει πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που καλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων. Από το λεγόμενο «δαίμονα» του Σωκράτη μέχρι τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, περνά σε θέματα όπως: η μετενσάρκωση, τα αρχαία Ασκληπιεία, το βιβλίο των πέντε δακτυλιδιών και οι μυστικοί κώδικες επικοινωνίας στην αρχαιότητα.

Καθώς περνούν τα χρόνια και γίνεται όλο και πιο εμφανής η κρίση του πολιτισμού μας σε όλους τους τομείς, γίνεται επίσης και πιο αναγκαία η επιστροφή στις ρίζες μας, σε μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη για τον κόσμο και τον άνθρωπο, βασισμένη περισσότερο στις ηθικές και πνευματικές αξίες παρά στις υλικές, έτσι όπως τη συναντάμε στην αρχαία σοφία των προγόνων. 

Είναι ολοφάνερο ότι οι διάφορες λύσεις που έχουν προταθεί και εφαρμοστεί στον κόσμο, για να ξεπεραστούν τα διάφορα οικολογικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν έχουν την αναμενόμενη ισχύ και αποδεικνύονται μη αποτελεσματικές.

Χρειάζεται μάλλον να δοκιμάσουμε άλλες πιο ολοκληρωμένες οπτικές γωνίες, λαμβάνοντας υπόψη άλλες πιο ολιστικές παραμέτρους, που να συμπεριλάβουν τις εσωτερικές γνώσεις που είχαν οι αρχαίοι σοφοί για τη φύση και την εξέλιξη του κόσμου και του ανθρώπου.

Και αυτά δεν είναι λόγια αφηρημένα, αλλά πολύ συγκεκριμένα και πρακτικά, επειδή Φιείναι το αποτέλεσμα της έρευνας, της εργασίας και της πείρας που επί πενήντα χρόνια αναπτύσσει το Φιλοσοφικό και πολιτιστικό μας Κίνημα σε πάνω από πενήντα χώρες παγκόσμια αγγίζοντας τις καρδιές και βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων οποιασδήποτε ηλικίας, κοινωνικής και φυλετικής προέλευσης, θρησκευτικής πίστης και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Γιατί πέρα από αυτές τις φαινομενικές και επιφανειακές διαφορές, η ουσία του ανθρώπου είναι μία, καθώς όλοι έχουμε τον ίδιο πατέρα Ουρανό και την ίδια μητέρα Γη και είμαστε αδέλφια στη ψυχή, πέρα από κάθε εθνική, κοινωνική και πολιτιστική διαφορά.
Έτσι προτείνουμε τις τρεις φιλοσοφικές Αρχές που διέπουν το Κίνημά μας, ως εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που μαστίζουν τη Γη και που είναι:

Α. Να συγκεντρώσει ανθρώπους απ’ όλες τις πίστεις, τις φυλές και τις κοινωνικές προελεύσεις, γύρω από ένα ιδεώδες παγκόσμιας αδελφοσύνης.
Β. Να αφυπνίσει μια ολιστική αντίληψη, μέσα από τη συγκριτική μελέτη της Φιλοσοφίας, των Θρησκειών, των Επιστημών και των Τεχνών.
Γ. Να αναπτύξει τις ικανότητες του ατόμου, ώστε να μπορεί να ενταχτεί στη φύση και να ζήσει σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της δικής του προσωπικότητας.


Ο εκδότης
Γ. Α. Πλάνας, Ιδρυτής της Νέας Ακρόπολης στην Ελλάδα    

Τι ειναι το Lapis Philosophorum?

Είναι η λατινική ονομασία της φιλοσοφικής λίθου, που σύμφωνα με την Αλχημεία μπορεί να μεταμορφώσει οτιδήποτε ευτελές και φτηνό σε ευγενές και χρυσό. Είναι εκείνο το πολύτιμο κόσμημα που ακτινοβολεί στην καρδιά κάθε ανθρώπου που βαδίζει συνειδητά στα μονοπάτια της πνευματικής επίτευξης. Είναι ένα free- press έντυπο που θα έχει πετύχει το σκοπό του αν βάλει ένα σπόρο αναζήτησης στην καρδιά σου, αν σου δημιουργήσει την ελπίδα ότι υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα που αναζητούν μια άλλη ποιότητα ζωής. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση, ένα γράμμα αναζήτησης για άλλους σαν εμάς «επιζήσαντες ναυαγούς» που πραγματικά θέλουν να μεταλλάξουν τον εαυτό τους και τον κόσμο τους.