Ζούμε μια εποχή αλλαγών. Η κοινωνία αλλάζει με τόσο επιταχυνόμενους ρυθμούς που, μόλις προλαβαίνουμε να προσαρμοστούμε σε μια νέα κατάσταση, έρχονται νέες αλλαγές για να αφομοιώσουμε.

Όταν τα πράγματα αλλάζουν γύρω μας, υπάρχουν δύο φυσικές τάσεις: Από τη μια πλευρά είναι ο ενθουσιασμός του καινούργιου που εγκαινιάζουμε, η απαλλαγή από μια προηγούμενη κατάσταση αφόρητη, βαρετή ή απλά φθαρμένη και η ελπίδα της βελτίωσης που μπορεί να φέρει η αλλαγή. Από την άλλη πλευρά είναι ο φόβος μπροστά στο άγνωστο, η ανησυχία μήπως χάσουμε την κατακτημένη μας σταθερότητα και, ακόμα, την ισορροπία μας… μήπως τελικά η αλλαγή δεν φέρει βελτίωση αλλά απλή ταραχή.Τὰ πάντα ῥεῖ, έλεγε ο Ηράκλειτος. Όλα αλλάζουν, αλλά με τις ταχύρρυθμες αλλαγές μπορεί να χάσουμε τον άξονά μας και, χωρίς σταθερότητα, δεν θα καταφέ-ρουμε ποτέ να κτίσουμε κάτι στέρεο. Ναι, οι αλλαγές είναι φυσικές, αλλά χρειάζεται να τις διευθετούμε έξυπνα και αποτελεσματικά.Μια κατάσταση αλλαγής είναι ένα κρίσιμο σημείο που μας βάζει αντιμέτωπους, ταυτόχρονα, με φόβους και ελπίδες.

Πώς να κρατήσουμε την ισορροπία μας μέσα στο στρόβιλο των αλλαγών;
Πώς να ξεπεράσουμε τους φόβους διατηρώντας τις ελπίδες, ώστε να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητες;

Η απάντηση βρίσκεται μέσα μας. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την αβεβαιότητα και το φόβο που μας προκαλούν οι αλλαγές. Τη στιγμή της αλλαγής είναι απαραίτητο να σταθεροποιηθούμε στον άξονα των πεποιθήσεών μας, να κρατήσουμε την ακεραιότητά μας και να δυναμώσουμε τη βούληση βελτίωσής μας. Μπροστά στη διάσπαση και την αστάθεια που προκαλούν οι αλλαγές, αυτά τα στοιχεία θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε τη συνοχή με τον εαυτό μας και να μην αφεθούμε σε δράση χωρίς στόχο. Μην ξεχάσουμε όμως ότι το καλύτερο «φάρμακο» για το φόβο είναι η δράση.

Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να υλοποιήσουμε τις αλλαγές. Κανένα σύστημα δε θα μας χαρίσει την επιθυμητή βελτίωση, αν εμείς παραμένουμε αμέτοχοι και παθητικοί. Μετά την πρώτη στιγμή ενθουσιασμού έρχεται η «επόμενη μέρα», της δράσης, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα βελτίωσης. Χρειάζεται να αναλάβουμε το δικό μας μερίδιο πρωταγωνισμού.

Όμως, μην ξεχάσουμε ότι η ακινησία και η αδράνεια μάς φυλακίζουν στο παρελθόν και μας αποκλείουν από το μέλλον

Τι ειναι το Lapis Philosophorum?

Είναι η λατινική ονομασία της φιλοσοφικής λίθου, που σύμφωνα με την Αλχημεία μπορεί να μεταμορφώσει οτιδήποτε ευτελές και φτηνό σε ευγενές και χρυσό. Είναι εκείνο το πολύτιμο κόσμημα που ακτινοβολεί στην καρδιά κάθε ανθρώπου που βαδίζει συνειδητά στα μονοπάτια της πνευματικής επίτευξης. Είναι ένα free- press έντυπο που θα έχει πετύχει το σκοπό του αν βάλει ένα σπόρο αναζήτησης στην καρδιά σου, αν σου δημιουργήσει την ελπίδα ότι υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα που αναζητούν μια άλλη ποιότητα ζωής. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση, ένα γράμμα αναζήτησης για άλλους σαν εμάς «επιζήσαντες ναυαγούς» που πραγματικά θέλουν να μεταλλάξουν τον εαυτό τους και τον κόσμο τους.