Το θέμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης απασχολεί και προβληματίζει όλο και περισσότερο την κοινή γνώμη, αλλά και τους ειδικούς, εδώ και μήνες. Το πρόβλημα όμως δεν είναι καινούριο, είναι κάτι για το οποίο κάναμε λόγο εδώ και χρόνια και εντάσσεται σαφώς μέσα στο γενικότερο πλαίσιο μιας πολιτισμικής κρίσης και του ερχομού ενός νέου μεσαίωνα.  Είναι κάτι το οποίο φαινόταν ότι θα γινόταν, αργά ή γρήγορα.
 
Η πορεία του πολιτισμού αυτού έδειχνε από δεκαετίες πριν. Κι έτσι φτάσαμε στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, που εν συντομία συνοψίζεται στο  γεγονός ότι σχεδόν το 25% του παγκόσμιου χρήματος βρίσκεται στα χέρια του 1% του πληθυσμού. Κατάσταση ανάλογη μ’ εκείνην που προκάλεσε την προηγούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση με το «μεγάλο κραχ» της Wall Street το 1929.  Από την άλλη μεριά, η Κίνα και η Εγγύς Ανατολή έχουν  χρηματοδοτήσει το 86% του χρέους των βιομηχανικών χωρών, οι οποίες είναι πλέον έρμαιο των Ανατολικών κέντρων αποφάσεων, που, αργά ή γρήγορα, θα επιβάλουν τη δική τους πολιτική παγκόσμιας κυριαρχίας.
 
Το καπιταλιστικό μοντέλο που επέβαλαν οι Η.Π.Α. προς όφελος των πλούσιων χωρών, έχει πεθάνει.  Και ξανά το ίδιο φαινόμενο. Πρόκειται για τη συσσώρευση του μεγαλύτερου ποσοστού του πλούτου στα χέρια των πολύ λίγων. Με την επακόλουθη δέσμευση και υποταγή στη φτώχια και την εξαθλιωτική εργασία των πολλών. Συν που τα ταμεία όλων των κρατών του κόσμου είναι χρεωμένα για 3 ως 5 μελλοντικές γενεές, συν που οι φυσικοί πόροι έχουν εξαντληθεί σχεδόν και οι ανάγκες  της συνεχόμενης υπερπαραγωγής μολύνουν και εξαντλούν κι άλλο το φυσικό περιβάλλον.
 
Αν σε όλα αυτά και στις άμεσες συνέπειές τους προσθέσουμε την αγανάκτηση του κόσμου, την απογοήτευση και το θυμό του που σιγοβράζει, για ένα μέλλον χωρίς όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, για υποσχέσεις ευημερίας που διαψεύστηκαν και εξανεμίστηκαν σαν κάστρα στην άμμο, θα καταλάβουμε εύκολα ότι τα ξεσπάσματα συλλογικής βίας θα είναι οι φυσικοί οδοί διαφυγής εντάσεων στο άμεσο μέλλον. Η ανασφάλεια θα οδηγεί όλο και περισσότερο στην αύξηση της εγκληματικότητας, η απελπισία θα οδηγεί στο καταφύγιο των ψευτοπαραδείσων των ναρκωτικών και σε κάθε είδους διαστροφές.
 
Η Δύση κάθεται πάνω σε μια χρονοκαθυστερημένη βόμβα. Αλλά οι αιτίες του όλου προβλήματος είναι πολύ βαθιές και ουσιαστικά αφορούν μια κρίση αξιών, μια πνευματική και ηθική κρίση. Όλα τα άλλα είναι απλώς κορυφές του παγόβουνου. Αρκεί να αναρωτηθούμε: αν οι φτωχοί μπορούσαν να είχαν ξαφνικά πολλά χρήματα, μήπως δεν θα έκαναν τα ίδια με τους τωρινούς πλούσιους; Ασφαλώς ναι. Άρα το πρόβλημα εστιάζεται στον άνθρωπο και την ηθική και ανθρωπιστική του διαμόρφωση κι όχι στην ύπαρξη ή όχι του πλούτου. 
 
Η ανθρώπινη απληστία και ο εγωισμός είναι ο κοινός παρονομαστής που ευθύνεται, κατά κύριο λόγο, για τη σημερινή κρίση και γενικώς για κάθε κρίση. Επείγει λοιπόν, ως αξιόλογη λύση διαρκείας, να σχεδιαστεί μια καλύτερη ηθική και πνευματική διαμόρφωση του ανθρώπου, βασισμένη στη διαχρονική φιλοσοφία και τις πνευματικές διδασκαλίες, που σαν λαμπεροί φάροι ενέπνευσαν τις καλύτερες εποχές στην ιστορία των πολιτισμών.
 
Όπως έλεγε ο σοφός Πλάτωνας, η σωστή εκπαίδευση είναι το κλειδί της κάθε ευημερίας και ανάπτυξης.

Τι ειναι το Lapis Philosophorum?

Είναι η λατινική ονομασία της φιλοσοφικής λίθου, που σύμφωνα με την Αλχημεία μπορεί να μεταμορφώσει οτιδήποτε ευτελές και φτηνό σε ευγενές και χρυσό. Είναι εκείνο το πολύτιμο κόσμημα που ακτινοβολεί στην καρδιά κάθε ανθρώπου που βαδίζει συνειδητά στα μονοπάτια της πνευματικής επίτευξης. Είναι ένα free- press έντυπο που θα έχει πετύχει το σκοπό του αν βάλει ένα σπόρο αναζήτησης στην καρδιά σου, αν σου δημιουργήσει την ελπίδα ότι υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα που αναζητούν μια άλλη ποιότητα ζωής. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση, ένα γράμμα αναζήτησης για άλλους σαν εμάς «επιζήσαντες ναυαγούς» που πραγματικά θέλουν να μεταλλάξουν τον εαυτό τους και τον κόσμο τους.